POSLEDNÍ TÝDEN ROKU 2012: oslavte sv. Štěpána králíkem na víně

Vaření a recepty 26. prosince 2012

Jakému jídlu dávají Češi přednost na druhý svátek vánoční? Přece králíkovi. Autoři trilogie Slunce, seno a... by měli radost.

Fricasee z králíka

Potřebujete:

1 naporcovaného králíka

4 dl suchého vína

3 mrkve

2 citróny

2 cibule

1 lžíci medu

4 lžíce olivového oleje

3 stroužky česneku

2 větvičky tymiánu

5 lístků šalvěje

2 bobkové listy

pepř

sůl

Postup přípravy:

  1. Na zahřátém oleji osmahněte kousky masa ze všech stran, přidejte nakrájenou mrkev a cibuli a rovněž krátce osmahněte.

  2. Do hrnce přidejte veškeré zbývající přísady, přelijte je vínem a při střední teplotě duste asi 1 hodinu doměkka. Podávejte s pečivem nebo vařeným bramborem.