TŘEŠŇOVÝ TÝDEN: malý kuchařský vtípek

Vaření a recepty 12. července 2012

Je to třešinka, není to třešinka… Nechte hosty hádat a obdivovat vaši vynalézavost.

Třešňová pralinka

Potřebujete:

10 třešní

150 g plátků drůbeží šunky

1 svazek pažitky

100 g čerstvého sýra

50 g červené řepy

1/2 lžičky drceného pepře

sůl

Postup:

  1. Řepu oloupejte a škrabkou nahoblujte na tenké plátky. Ty nakrájejte na velmi drobné kostičky. Řepu ponořte do studené vody a nechte v chladu.

  2. Šunku nakrájejte najemno a smíchejte se sýrem. Podle chuti osolte a opepřete. Třešně opláchněte, osušte a zbavte stopek. Šunkovou hmotu rozdělte na 10 dílů, do každého opatrně zabalte třešeň a v dlaních zakulaťte.

  3. Z pažitky si dejte stranou 10 dlouhých stébel a zbylou nakrájejte najemno a smíchejte ji s okapanou červenou řepou. Do směsi obalte třešeň. Nakonec špejlí udělejte do zabalených třešní otvor a vsuňte odloženou pažitku jako stopku.