TŘEŠŇOVÝ TÝDEN: kdo říká, že musí být pořád nasladko?

Vaření a recepty 14. července 2012

Doplňte šťavnaté plody třešní nebo višní k masu a objevíte nové zákruty blaženosti.

Krůtí ragú

Potřebujete:

500 g krůtích prsou

1 sklenku bílého vína

1 sklenku bujonu

1 bobkový list

100 g másla

2 lžíce bramborové škrobové moučky

1 malý svazek zelené petrželky

1/2 sklenky třešní

pepř, sůl

Postup:

  1. Třešně omyjte, osušte a vypeckujte.

  2. Petrželku nasekejte najemno.

  3. Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na kostky. Poprašte je škrobovou moučkou, osolte a opepřete.

  4. Máslo rozehřejte v kastrolu, přidejte maso a pět minut za občasného míchání smažte. Potom ho podlijte vínem a vařte asi 10 minut. Vlijte teplý bujon, přidejte bobkový list a nasekanou petrželku a kastrol zakryjte pokličkou. Duste asi půl hodiny, poté přidejte připravené třešně a společně poduste už jen pár minut. Vyjměte bobkový list a podávejte s rýží a hlávkovým salátem.