MERUŇKOVÝ TÝDEN: pro muže v rodině dodejte maso

Vaření a recepty 17. července 2012

Jsou lidé, co kombinaci masa a ovoce moc nemusí. Ale většina si pochutná.

Krůtí prsa pečená s meruňkami

Potřebujete:

600 g krůtích prsou

200 g meruněk

4 lžíce meruňkové marmelády

2 dl bílého vína

1 lžíci sójové omáčky

olej

mleté chilli

mletý pepř

sůl

Postup:

  1. Krůtí prsa omyjte, osušte a podélně rozkrojte ostrým nožem na dva díly. Každý svažte kuchyňským provázkem do válečku, osolte, opepřete a posypejte podle chuti mletým chilli. Takto ochucené válečky potřete olejem a nechte odležet asi 30 minut při pokojové teplotě.

  2. Pak je vložte do vhodného kastrolu s rozpáleným olejem a opečte je ze všech stran dozlatova. Maso zalijte vínem, přidejte polovinu vypeckovaných meruněk nakrájených na malé kousky, vše vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 10 minut.

  3. Jakmile je maso měkké, vyjměte ho, kastrol postavte na sporák a výpek z masa přiveďte k varu. Přidejte meruňkovou marmeládu a zbylé půlky meruněk, krátce povařte a dochuťte solí, pepřem a sójovou omáčkou.

  4. Válečky masa zbavte nití, nakrájejte, upravte je na talíře, doplňte půlkami meruněk, přelijte omáčkou a podávejte s rýží.