RYBÍZOVÝ TÝDEN: začněte něčím lehkým pro radost

Vaření a recepty 23. července 2012

Tohle určitě zvládne i začátečník, a přitom je chuťový výsledek dokonale slastný. A další dávky rybízu budeme zpracovávat do konce týdne.

Rybízová pěna

Potřebujete:

600 g červeného rybízu

250 ml vody

140 g krystalového cukru

80 g dětské krupičky

1 citron

rybíz na ozdobu

Postup přípravy:

  1. Opraný a okapaný rybíz zalijte vodou, přidejte cukr, krátce povařte (4-5 minut) a protlačte cedníkem.

  2. Tekutinu dejte do odměrky a doplňte do 750 ml vodou.

  3. Přidejte dětskou krupičku a za stálého míchání povařte do zhoustnutí. Kaši nechte vychladnout, občas ji promíchejte, aby nevznikl škraloup. Do studené kaše přidejte podle chuti šťávu z citronu a dobře ji prošlehejte. Rozdělte do misek a ozdobte střapci rybízu.