BROSKVOVÝ TÝDEN: skvělá večeře v cuku letu

Vaření a recepty 14. srpna 2012

K téhle večeři moc surovin potřebovat opravdu nebudete. A času ještě míň, takže si ji klidně dejte dneska.

Kuřecí nudličky s broskvemi a mandlemi

Potřebujete:

400 g kuřecích prsíček

2 broskve

50 g loupaných mandlí

2 zelené cibulky

4 lžíce sójové omáčky

3 lžíce sladkého bílého vína

2 lžíce škrobové moučky

1 lžíci rozinek

olej

Postup přípravy:

  1. Omytá a osušená kuřecí prsíčka nakrájejte na proužky. Broskve omyjte, zbavte pecek a nakrájejte spolu s očištěnými cibulkami také na proužky.

  2. Ve větší pánvi rozehřejte olej a nakrájené maso na něm zprudka ze všech stran opečte. Přidejte nakrájenou cibulku a také ji opečte. Přilijte bílé víno rozmíchané se sójovou omáčkou a škrobovou moučkou, promíchejte a krátce povařte.

  3. Pak přidejte rozinky, loupané mandle (celé nebo nakrájené) a nakrájené broskve, promíchejte, ještě krátce povařte a případně dochuťte. Kuřecí nudličky podávejte s rýžovými nudlemi.