MALINOVÝ TÝDEN: nemusí být pořád jenom nasladko

Vaření a recepty 2. srpna 2012

Tenhle bramborový salát asi na Vánoce dělat nebudete, ale teď v létě je čas na experimenty.

Bramborový salát s kuřecím masem a malinami

Potřebujete:

500 g oloupaných brambor

400 g kuřecích prsíček

200 g čerstvých malin

200 g římského salátu

1 puk bílé čekanky

1 dl malinového octa (nebo vinného octa smíchaného se lžící rozmixovaných malin)

2 lžíce olivového oleje

2 lžíce rostlinného oleje

1 lžíci dijonské hořčice

1 lžíci nakrájené čerstvé máty

grilovací koření

sůl

Postup přípravy:

  1. Oloupané brambory nakrájejte na kostky, vložte je do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvařte (musí zůstat tuhé). Slijte je a nechte vychladnout.

  2. Kuřecí prsíčka lehce naklepejte a zprudka opečte z jedné strany na rozehřátém rostlinném oleji. Pak je obraťte, osolte, ochuťte grilovacím kořením a opečte i z druhé strany. Přeložte je na talířek a nechte zchladnout.

  3. Z octa, olivového oleje, hořčice, máty a soli umíchejte zálivku. Čekanku a římský salát omyjte, čekanku nakrájejte na nudličky, římský salát na proužky a vše nasypejte do mísy. Přidejte vychladlé brambory a lehce promíchejte.

  4. Směs rozdělte na talíře, přidejte na nudličky nakrájená kuřecí prsíčka, čerstvé opláchnuté maliny a vše přelijte zálivkou. Pro větší společnost můžete vše promíchat a podávat přímo ve velké míse.