MALINOVÝ TÝDEN: ve finále jedna babičkovská klasika

Vaření a recepty 5. srpna 2012

Ideální dobrůtka k nedělní kávě. Až ji budete vychutnávat, ať vás nikdo neruší ničím komplikovaným!

Piškotová roláda s malinovým krémem

Potřebujete:

6 vajec

6 lžic polohrubé mouky

6 lžic krupicového cukru

maliny na ozdobení

Náplň:

240 g másla

160 g moučkového cukru

hrst čerstvých nebo mražených malin

2 - 4 žloutky (podle velikosti)

trochu vanilkového (nebo vanilinového) cukru

Postup přípravy:

  1. Celá vejce ušlehejte v míse s cukrem do husté pěny, do které po částech vmícháte mouku. Připravené těsto rozetřete na velký plech, který jste vyložili papírem na pečení (nebo na 2 menší plechy), vložte do trouby vyhřáté na 200 - 220 °C a zprudka upečte dozlatova (jen asi 8 minut). Horký upečený piškotový plát překlopte na vlhkou utěrku, stáhněte z něj opatrně papír na pečení, plát pomocí utěrky zarolujte a nechte vychladnout.

  2. Mezitím připravte krém. Žloutky utřete s moučkovým cukrem a směs ochuťte vanilkovým cukrem. V misce utřete změklé máslo do pěny, po částech do něj vmíchejte utřené žloutky s cukrem a důkladně vyšlehejte. Na závěr do krému vmíchejte částečně rozmačkané maliny.

  3. Vychladlý piškotový plát rozviňte, potřete větší částí připraveného krému a opět sviňte do rolády. Povrch rolády potřete zbylým krémem a ozdobte ji čerstvými malinami.