Drůbeží salát s malinami a ostružinami
Potřebujete:
400 g kuřecích prsou
200 g salátu polníčku nebo ledového salátu
150 g malin
150 g ostružin
100 g majonézy
1 menší zralé mango
2 stonky řapíkatého celeru
2 naťové cibulky
50 g zakysané smetany
50 g oloupaného čerstvého zázvoru
1 citron
2 lžíce oleje
1 lžíci suchého bílého vína
1/2 lžíce mletého kari
sůl
Postup přípravy:
Kuřecí prsa naplocho podélně rozkrojte, vložte do pánve s rozehřátým olejem, opečte z obou stran dozlatova a nechte vychladnout.
Celer opláchněte, z vnější strany stonků seřízněte dužnatá vlákna, stonky nakrájejte na kostičky a vložte do mísy. Mango opláchněte a podélně odkrojte asi 1 cm od středu okolo ploché pecky dvě půlky dužniny, rozkrojte je na čtvrtky, odkrojte slupku, dužninu nakrájejte na nudličky a přidejte k celeru. Pak přidejte kuřecí prsa nakrájená na širší nudličky a očištěné cibulky nakrájené nadrobno.
V misce smíchejte majonézu s vínem, smetanou, kari a čerstvým zázvorem nakrájeným na jemné nudličky, tuto směs nalijte na salát v míse a opatrně vše promíchejte. Salát podle chuti osolte a okyselte citronovou šťávou. Do misek rozdělte listy polníčku nebo nakrájený ledový salát, přidejte polovinu malin s ostružinami a promíchaný salát, doplňte zbylým ovocem a podávejte s pečivem. Před servírováním můžete nechat salát vychladit.