Piškotový koláč s tvarohovým krémem
Potřebujete:
1 hotový kulatý piškotový korpus
350 g měkkého tvarohu
250 g bílého hroznového vína
150 g červeného nebo modrého hroznového vína
1 vejce
60 g cukru
4 plátky želatiny
špetku soli
Postup přípravy:
Želatinu namočte do misky s ledovou vodou a nechte nabobtnat. Kuličky hroznového vína omyjte, osušte, rozkrojte na poloviny a podle potřeby z nich odstraňte zrníčka.
V míse vyšlehejte žloutek s polovinou cukru. Přidejte tvaroh a vyšlehejte do hladka. Z bílku a špetky soli ušlehejte pevný sníh, přidejte k němu zbylý cukr a ušlehejte do tuha. Mísu s tvarohovým krémem posaďte nad hrnec s vroucí vodou a takto nad párou krém lehce nahřejte. Želatinu vymačkejte, vložte do vhodné misky, zakryjte fólií a krátce zahřejte v mikrovlnné troubě, až se rozpustí (jen několik vteřin). Vmíchejte ji do nahřátého tvarohového krému a na závěr přimíchejte sníh.
Na piškotový korpus rozetřete tenkou vrstvu tvarohové hmoty, pokryjte ji polovinou rozpůlených kuliček vína, zakryjte ji další vrstvou tvarohové hmoty, přidejte zbytek kuliček vína a zakryjte je zbylým tvarohovým krémem. Koláč nechte v chladničce alespoň 4 hodiny ztuhnout a před podáváním ho nakrájejte asi na 12 kousků.