HROZNOVÝ TÝDEN: vinný punč na podzimní zahřátí

Vaření a recepty 21. září 2012

Ten punč platím já! Slavná věta z Našich furiantů se vás netýká - punč si vyrobíte doma a platit se nebude nic.

Hroznový punč

Potřebujete:

5 – 6 dl vařící vody

200 g kuliček zeleného a červeného hroznového vína

2 citrony (nejlépe chemicky neošetřené)

2 dl bílého vína

2 dl bílého rumu

4 lžičky hroznového cukru (nebo více, na dochucení)

Postup přípravy:

  1. Citrony důkladně omyjte kartáčkem, oloupejte z nich kůru a nakrájejte ji na tenké proužky.

  2. Kuličky hroznového vína omyjte, rozpulte, zbavte peciček a promíchejte s nakrájenou citronovou kůrou a hroznovým cukrem.

  3. Vše rozdělte do čtyř silnostěnných sklenic, přilijte víno a rum, sklenice doplňte vařící vodou a ihned podávejte.