RAJČATOVÝ TÝDEN: vydařená večeře za chviličku

Vaření a recepty 5. září 2012

Potřebujete jenom suroviny a opravdu hodně málo času. Když koupíte dobré klobásky, budou vám strávníci líbat ruce.

Zapečené plněné klobásky

Potřebujete:

400 g silnějších klobásek

250 g žampionů (čerstvých nebo konzervovaných)

4 rajčata

100 g nastrouhaného sýru (Madelandu nebo ementálu)

1 cibuli

1 vejce

1,25 dl smetany ke šlehání

trochu oleje

1 lžičku mletého kari

mletý pepř

sůl

Postup přípravy:

  1. V misce rozmíchejte vejce s kari, vmíchejte smetanu, polovinu nastrouhaného sýru a oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, osolte, opepřete a na závěr vmíchejte očištěné a na plátky nakrájené žampiony.

  2. Klobásy po délce nařízněte, rozložte je do olejem vymazané grilovací misky nebo pekáčku a naplňte je připravenou směsí.

  3. Rozložte na ně na plátky nakrájená rajčata, posypte je zbylým nastrouhaným sýrem, položte je na rozehřátý gril nebo vložte do vyhřáté trouby a zapečte asi 15 minut dozlatova.