STEAKOVÝ TÝDEN: dáte si mladé roštěnky z Vídně?

Vaření a recepty 23. ledna 2013

Kdo by odolal super mladým roštěnkám... A ještě k tomu z Vídně! Dejte si do nosu.

Vídeňská roštěná

Potřebujete:

4 plátky z mladé nízké roštěnky

sůl

čerstvě drcený pepř

4 lžíce olivového oleje

4 středně velké cibule

1 lžíci sádla

několik kapek worcesterské omáčky

oříšek másla

Postup přípravy:

  1. Maso na okrajích nařízněte nebo okraj odřízněte, naklepejte, osolte, opepřete a potřete olejem. Vložte ho do vhodné nádoby, těsně uzavřete potravinářskou fólií a nechte v chladu 1-2 dny rozležet.

  2. Cibule oloupejte a nakrájejte na kolečka. Rozehřejte velkou pánev, potřete ji tence olejem, vložte roštěnky a pečte z každé strany cca 4-5 minut. Mezitím na druhé pánvi na sádle opečte cibuli. Hotové roštěnky vyjměte z pánve, dejte do tepla a do pánve přidejte oříšek másla, 5 lžic vody, worcesterskou omáčku a nechte přejít varem.

  3. Roštěnky rozdělte na talíře, přelijte šťávou a posypte cibulkou. Podávejte s různě upravenými bramborami.