Týden se zelím a kapustou: Růžičková kapusta s kaštany

Vaření a recepty 5. října 2013

Malinkaté růžičkové kapusty a stejně velké kaštany, to je základ na vskutku krásné, podzimní jídlo.

Potřebujete:

500 g růžičkových kapustiček

250 g jedlých kaštanů

2 šalotky

30 g másla

1 lžičku hladké mouky

100 ml zeleninového vývaru

sůl

pepř

citronovou šťávu

Postup:

  1. Kaštany spařte, oloupejte, sušené namočte předem do vody a nechte nabobtnat. Kapustičky očistěte, na másle zpěňte nakrájenou šalotku, přidejte kapustičky a kaštany, lehce a krátce opečte, posypejte hladkou moukou, podlijte vývarem a duste doměkka.

  2. Podle potřeby podlévejte a podle chuti osolte, opepřete a ochuťte citronovou šťávou. Podávejte s různě upraveným masem.