TÝDEN AROMATICKÝCH JÍDEL: ochutnejte kuřecí řízky na chřestu

Vaření a recepty 6. února 2013

S chřestem má spousta jedlíků problémy. Je to specifická zelenina, která nejde pod vousy každému. Ale když ji milujete, není co řešit.

Kuřecí řízky s chřestem

Potřebujete:

4 kuřecí řízky

800 g chřestu

1/2 citronu

1 lžičku cukru

sůl

drcený zelený pepř

8 delších plátků slaniny

1 lžíci hladké mouky

2 lžíce oleje

1 lžíci másla

Postup přípravy:

  1. Řízky naklepejte, osolte, opepřete a nechte krátce rozležet. Pak je obalte v hladké mouce.

  2. Chřest oloupejte, zdřevnatělé konce odřízněte, vložte ho do vroucí osolené, oslazené a citronem okyselené vody a vařte cca 5 minut. Sceďte ho, nechte odkapat a zabalte do plátků slaniny, rozložte do zapékací misky vytřené máslem a zapečte v předehřáté troubě.

  3. Řízky opečte na oleji zvolna z obou stran doměkka. Vyndejte je, rozdělte na talíře a přidejte chřest. Podávejte s vařenými či jinak upravenými bramborami.