Šunkový týden: Šunkové steaky s sherry omáčkou

Vaření a recepty 10. dubna 2013

Už dávno neplatí, že steaky ze šunky jsou podřadné jídlo. Když je ještě dochutíte francouzskou hořčicí a sherry, máte na talíři rázem delikatesu.

Potřebujete:

4 silné plátky dušené šunky (po 200 g)

30 g másla

200 ml sherry

2 lžičky francouzské hořčice

hřebíčky

Postup:

  1. Máslo rozehřejte ve větší pánvi, přidejte hřebíčky a vložte plátky šunky. Každý plátek opékejte asi tři minuty z každé strany dozlatova.

  2. Do pánve s vypečenou šťávou přilijte sherry, za stálého míchání uveďte do varu, přidejte hořčici a směs vařte 2 minuty do zhoustnutí. Vyndejte z omáčky hřebíčky, plátky šunky rozdělte na talíře a přelijte je omáčkou. Podávejte s dušenou rýží a dušenou zeleninou, třeba s brokolicí.