Pivní týden: Kozlíkova chilli polévka

Vaření a recepty 17. dubna 2013

Nenechte se odradit dlouhým seznamem ingrediencí, tahle polévka za to fakt stojí!

Potřebujete:

45 ml oleje

2 cibule

1 stroužek česneku

kmín

mletou papriku

1 červenou chilli papričku

200 g mletého hovězího masa

800 g rajčat loupaných

850 g vývaru zeleninového nebo kuřecího

85 g rajčatového protlaku

5 g oregana sušeného

1 bobkový list

200 ml piva Kozel Premium

čerstvě umletý pepř

115 g vařených červených fazolí

115 g vařené cizrny

Postup:

  1. V kastrolu rozehřejte olej. Cibuli a česnek osmahněte, přidejte kmín, mletou papriku a chilli papričku a vše 30 sekund míchejte.

  2. Pak přilijte vývar, přihoďte rajčata, bobkový list, pepř a zalijte Kozlem. Promíchejte a zvolna povařte 30 minut. Podle potřeby dolijte vodu. Na závěr přidejte fazole, cizrnu a oregano, přiveďte do varu, krátce povařte a podávejte.