Salátový týden: Maurský cizrnový

Vaření a recepty 22. dubna 2013

Jestli jste ještě nezkoušela cizrnu, honem to napravte. Tahle dobrota je plná zdraví prospěšných látek a navíc je i velmi chutná.

Potřebujete:

300 g cizrny

3 lžíce olivového oleje

4 lžíce citronové šťávy

mořskou sůl

čerstvě podrcený pepř

4 lžíce jemně nasekané zelené petrželky

250 g mrkve

svazek naťových cibulek

250 g rajčat

1 malou masitou červenou papriku

Postup:

  1. Cizrnu den předem propláchněte, zalijte ji studenou vodou a nechte do druhého dne nabobtnat. Vložte ji do hrnce (nejlépe tlakového) a uvařte doměkka (vodu osolte až ke konci vaření). Cizrnu sceďte, ještě vlažnou zalijte olivovým olejem, citronovou šťávou, osolte, opepřete, promíchejte a nechte zcela vychladnout.

  2. Přidejte nasekanou zelenou petrželku, na nudličky nastrouhanou mrkev, nakrájená rajčata, pokrájené naťové cibulky a drobně nakrájenou červenou papriku. Salát promíchejte, podle chuti osolte, opepřete a okyselte citronem.