Salátový týden: Řecký

Vaření a recepty 23. dubna 2013

Olivami a fetou se nedá nic zkazit a důkazem je tenhle skvostný salát. Řecko z něj přímo sálá!

Potřebujete:

150 g sýru feta

4 rajčata

2 papriky

1 bílou cibuli

1 menší salátovou okurku

1/2 skleničky černých oliv

3 lžíce panenského olivového oleje

2 lžíce vinného červeného octa

2 lžíce citronové šťávy

pár lístků velkolisté petržele

2 stroužky česneku

sůl

pepř

Postup:

  1. Zeleninu očistěte a nakrájejte na stejně veliké kostky. Česnek oloupejte a rozetřete se špetkou soli, promíchejte s olejem, vinným octem, citronovou šťávou a dochuťte solí a pepřem.

  2. Vše promíchejte v míse s nálevem a posypejte černými olivami a sýrem nakrájeným na stejné kostky jako zelenina. Nakonec salát ozdobte lístky petržele.