Salátový týden: Fenyklový s pomeranči

Vaření a recepty 25. dubna 2013

Nahořklá chuť fenyklu dodá tomuto salátu pořádný šmrnc, kyselinka pomeranče vás zase pěkně osvěží.

Potřebujete:

3 středně velké fenykly

4 pomeranče

12 černých vypeckovaných oliv

svazeček zelené hladké petrželové natě

drcený pepř

mořskou sůl

2 lžíce olivového oleje

Postup:

  1. Fenykly očistěte, odkrojte tuhé horní řapíky, podélně je rozčtvrťte, vykrojte tuhou část od kořene a jemně je nakrájejte na měsíčky. Nasypejte je do mísy, osolte, opepřete, zalijte olejem, promněte a nechte v chladu 10 minut rozležet.

  2. Pak okrájejte kůru z pomerančů až na čistou dřeň. Nad miskou se salátem vykrájejte z pomerančů jednotlivé měsíčky a přidejte je do salátu, pomerančovou kostru do něj vymačkejte. Přidejte natrhané lístky petrželky, na čtvrtky nakrájené olivy a promíchejte.