Salátový týden: Mořský krevetový

Vaření a recepty 26. dubna 2013

Nechte na sebe dýchnout atmosféru přímořského letoviska. Dovolená se už pomalu, ale jistě blíží, nicméně není na škodu užít si chuť moře teď hned.

Potřebujete:

16 vařených tygřích krevet

4 rajčata

250 g malých cuket

100 g černých oliv bez pecky

8 listů ledového salátu

8 listů salátu lollo rosso

4 listy hlávkového salátu

2 lahůdkové cibulky

2 lžíce olivového oleje

sůl

drcený pepř

Dresink:

200 g smetanového jogurtu

100 g majonézy

1/2 lžíce citronové šťávy

2 lžičky worcesterské omáčky

1–2 lžičky hnědého cukru

1 lžičku tabasca

sůl

mletý pepř

Postup:

  1. Všechny suroviny uvedené pro přípravu dresinku smíchejte a přidejte dvě lžíce najemno nasekané cibulové natě. Zálivku nechte rozležet.

  2. Mezitím omyjte, osušte a na větší kusy natrhejte listy salátu. Rajčata nakrájejte na tenká kolečka, stejně tak i cibulky, a k nim přidejte překrájené olivy.

  3. V pánvi na oleji opečte na tenká kolečka nakrájenou cuketu. Vyjměte je a osušte v papírové utěrce. Zeleninu na salát zlehka promíchejte a rozdělte na talíře. Navrch dejte krevety. Před konzumací pokapejte salát dresinkem.