Krůtí týden: Nudle s krůtím masem

Vaření a recepty 30. dubna 2013

Ideální by bylo, kdybyste si nudle udělala sama doma. Ale když si koupíte nějaké kvalitní, "domácí", promineme vám to.

Potřebujete:

500 g čerstvých dlouhých nudlí

300 g uzeného krůtího masa

6 stroužků česneku

4 menší žluté papriky

50 g slaniny

2 lžíce másla

sůl

drcený zelený pepř

2 lžíce piniových oříšků

zelenou petrželku

Postup:

  1. Krůtí maso nakrájejte na malé tenké plátky. Na rozpuštěné slanině lehce opečte maso a na plátky nakrájený oloupaný česnek. Přidejte na proužky nakrájené papriky, podlijte naběračkou vody, osolte, opepřete, přidejte máslo a zvolna poduste asi 5 minut.

  2. Mezitím uvařte nudle a nasucho opečte piniová semínka. Scezené nudle promíchejte se směsí, rozdělte na talíře, posypejte semínky a petrželkou.