Týden s řepkovým olejem: Kuřecí salát s krevetami

Vaření a recepty 11. května 2013

Krevetky tento týden podruhé, v sobotní variaci v podobě lehkého salátku. K večeři a vínku ideální :-)

Potřebujete:

200 g kuřecích prsíček

100 g krevetek

ledový salát

2 lžíce řepkového oleje

2 žluté kapie

3 rajská jablíčka

salátovou okurku

jarní cibulku

Postup:

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na kousky a osmahněte je na olejem potřené pánvi. Přidejte krevety, krátce osmahněte a nechte vychladnout.

  2. Natrhaný ledový salát, nakrájené žluté kapie, rajská jablíčka, salátovou okurku, jarní cibulku a vychladlé kuřecí maso s krevetkami vložte do mísy. Zalijte zálivkou připravenou ze 2 lžic řepkového oleje, 2 lžic octa, 3 lžic vody a zálivkového koření podle chuti (sůl, pepř, bylinky). Salát promíchejte a podávejte se slunečnicovým chlebem.