Potřebujete:
700 g brambor
600 g čistého filetu z lososa bez kůže
4 dl smetany
300 g celeru
4 vejce
4 lžíce nakrájeného kopru
40 g másla
sůl
Postup:
Lososa osolte, rozkrojte na čtvrtiny a nechte v chladu. Brambory oloupejte a nakrájejte na jemné plátky. Vložte je do mísy a promíchejte s rozšlehanými vejci, smetanou, solí a koprem.
Celer oloupejte, nakrájejte na plátky, vložte je do vroucí osolené vody a nechte krátce přejít varem. Vyjměte je, nechte odkapat a přimíchejte k bramborám.
Remosku vytřete máslem, vložte do ní tři čtvrtiny oloupaných brambor smíchaných s celerem, přidejte lososa a překryjte zbylými bramborami s celerem. Pečte asi půl hodiny dozlatova.