Týden s remoskou: Quiche s červenou řepou a kozím sýrem

Vaření a recepty 29. května 2013

Quiche je skvělá věc. Dát si ho můžete klidně k snídani nebo jako lehký oběd, po kterém budete příjemně nasycená, ale ne přejedená.

Potřebujete:

Na náplň:

3 střední červené řepy

3 lžíce řepkového oleje

3 lžíce balzamikového octa

2 vejce

2 stroužky česneku

6 lístků šalvěje

100 g čerstvého kozího sýra

sůl

pepř

Na těsto:

300 g hladké mouky

150 g másla

1 vejce

Postup:

  1. Řepy zabalte do alobalu nebo pečicího papíru. Ke každé přidejte špetku soli, lžíci řepkového oleje a lžíci balzamikového octa. Naskládejte je do pekáčku a pečte v troubě rozehřáté na 190 °C asi jednu hodinu.

  2. Nyní si připravte těsto. Do mísy nasypejte mouku. Přidejte na kostičky nakrájené studené máslo a z obojího vytvořte prsty sypkou drobenku. Přidejte vejce a 2 lžíce studené vody a rychle zpracujte do měkkého, nelepivého těsta. Kouli těsta zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici nejméně půl hodiny odpočívat.

  3. Upečené řepy oloupejte a nastrouhejte nebo rozmixujte. Přidejte vejce, prolisovaný česnek, nasekanou šalvěj a rozdrobený sýr, trochu sýra si nechte na posypání vrchu koláče. Promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.

  4. Těsto vyválejte na kulatý plát silný asi půl centimetru. Těstem vyložte remosku. Okraje seřízněte do výšky 3 až 4 cm. Na těsto nalijte náplň a pečte 35 minut.