Potřebujete:
500 g krůtích prsou
1 sklenku bílého vína
1 sklenku bujonu
1 bobkový list
100 g másla
2 lžíce bramborové škrobové moučky
1 malý svazek zelené petrželky
1/2 sklenky višní
pepř
sůl
Postup:
Višně omyjte, osušte a vypeckujte. Petrželku nasekejte najemno. Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na kostky. Poprašte je škrobovou moučkou, osolte a opepřete.
Máslo rozehřejte v kastrolu, přidejte maso a pět minut za občasného míchání smažte. Potom ho podlijte vínem a vařte asi 10 minut. Vlijte teplý bujon, přidejte bokový list a nasekanou petrželku a kastrol zakryjte pokličkou. Duste asi půl hodiny, poté přidejte višně a společně poduste pár minut. Vyjměte bobkový list a podávejte s rýží.