Týden s remoskou: Pečená kuřecí prsíčka s borůvkovou náplní

Vaření a recepty 1. června 2013

V remosce můžete klidně zkusit experimentovat. A říkáme vám, že borůvky a kuřátko budou trefa do černého!

Potřebujete:

400 g kuřecích prsíček

200 g šunky

200 g plátkového sýru (eidamu, madelandu apod.)

1 vaničku čerstvých borůvek

2 lžíce másla

špetku cukru

mletý bílý pepř

sůl

Postup:

  1. Kuřecí prsíčka omyjte, osušte a každou porci opatrně naklepejte na tenčí plát, ten osolte a opepřete.

  2. Polovinu borůvek rozmačkejte se špetkou cukru, soli a pepře a rozložte na plátky masa. Borůvky zakryjte plátky šunky a sýru, maso přeložte přes náplň a okraje k sobě sklepněte paličkou nebo spíchněte párátkem.

  3. Naplněné plátky masa rozložte do remosky, potřete máslem a pečte asi patnáct minut dozlatova. Upečené plněné plátky rozdělte na talíře, podlijte vypečenou šťávou z remosky, doplňte je zbylými borůvkami a podávejte s vařenými bramborami nebo s rýží.