Zmrzlinový týden: Jahodové bábovičky na špejli

Vaření a recepty 10. června 2013

Jahodová sezona právě začala, a jestli se už konečně dostaví ty pravé červnové teploty, na jaké jsme zvyklí, bude se vám určitě hodit tenhle recept.

Potřebujete:

300 g jahod

1 čokoládovou polevu

50 g cukru

150 ml zakysané smetany

20 g želatiny

150 ml smetany

Postup:

  1. Želatinu namočte do smetany a nechte nabobtnat. Pak ji ve vodní lázni zahřívejte, až se rozpustí.

  2. Jahody rozmačkejte s cukrem a zakysanou smetanou a do směsi vmíchejte želatinu.

  3. Malé nanukové formičky nebo papírové či plastové kelímky na limonádu tence vytřete olejem a naplňte jahodovou směsí. Do každého kelímku zapíchněte stvol libečku, dřívko nebo plastové míchátko a nechte v chladu ztuhnout.

  4. Bábovičky vyklopte a ozdobte bílou čokoládovou polevou.