Zmrzlinový týden: Zmrzlá charlotta

Vaření a recepty 11. června 2013

Nebojte se, nenechali jsme zmrznout jednu z dcer našeho slavíka Karla Gotta. Tahle dobrota je ovocná!

Potřebujete:

400 g mražených jahod

3 dl smetany ke šlehání (33%)

120 g čokoládové polevy

26 pohárových trubiček

5 lžic moučkového cukru

Postup:

  1. Tři čtvrtiny mírně rozmražených jahod rozmixujte společně s cukrem a vmíchejte smetanu. Hmotu nalijte do plastové misky, překryjte fólií a nechte 2–3 hodiny mrazit.

  2. Rozvírací formu vyložte fólií, tu nechte přečnívat asi 5 cm přes okraj. Formu po obvodu vyložte trubičkami a přilepte je k sobě rozehřátou čokoládovou polevou. Pokud jsou trubičky moc dlouhé, zkraťte je na výšku formy. Mraženou jahodovou hmotou naplňte vyloženou formu, ozdobte ji zbylými jahodami a mrazte další 4 hodiny.

  3. Charlottu opatrně vyjměte z formy, její spodní část potřete rozehřátou čokoládovou polevou a opět mrazte 1 hodinu.