Zmrzlinový týden: Domácí nanuky s tvarohovou příchutí

Vaření a recepty 15. června 2013

Většina nanuků koupených v obchodě je nacpaná všemi možnými éčky a chemikáliemi. Proč si neudělat doma vlastní?

Potřebujete:

1 vaničku měkkého tvarohu

1 kelímek zakysané smetany

280 g moučkového cukru (lze namíchat s medem nebo javorovým sirupem)

jakoukoli čokoládu, strouhaný kokos nebo nasekané oříšky

Postup:

  1. Tvaroh a smetanu rozmíchejte nebo pomocí metličky vyšlehejte s cukrem dohladka a krémem naplňte vhodné formičky či tvořítka na nanuky. Doprostřed vložte dřívko nebo 2 kratší špejle a vložte do mrazáku asi na 2 hodiny.

  2. Mezitím si ve vodní lázni roztavte čokoládu a připravte misku s kokosem nebo oříšky. Formičky ponořte na chvilku do horké vody. Nanuky vyndejte, rychle namočte špičku do čokolády a velmi rychle ji obalte v kokosu nebo oříšcích.