Řecký týden: Pečené papriky

Vaření a recepty 21. června 2013

My Češi máme papriky plněné mletým masem, Řekové si "ujíždějí" na paprikách pečených. Určitě budou chutnat i vám.

Potřebujete:

12 zelených dlouhých paprik

250 g měkkého tvarohu

200 g salátové okurky

150 g bílého jogurtu

1,2 dl olivového oleje

2 citrony

7 stroužků česneku

4 lžíce najemno nasekané petrželky

1/2 lžíce citronové šťávy

sůl

bílý pepř

Postup:

  1. Paprikám odkrojte konce a vyjměte semínka. Naskládejte je do zapékací misky a přelijte 1 dl oleje. Důkladně omyté citrony i s kůrou a 6 stroužků česneku nakrájejte na tenké plátky a poklaďte jimi papriky. Misku shora zakryjte a pečte v troubě při 190 °C.

  2. Mezitím připravte dip. Vyšlehejte tvaroh, utřený česnek, sůl, pepř a jogurt. Přilijte citronovou šťávu a vmíchejte nadrobno nasekanou nebo nastrouhanou okurku.

  3. Papriky během pečení jedenkrát obraťte, musí pěkně zezlátnout. Nakonec je posypejte petrželkou, odkryjte, podlijte troškou vody a nechte ještě 4 minuty dopéci. Podávejte s dipem.