Týden na grilu: Rybí špíz s pórkem a citronem

Vaření a recepty 25. června 2013

Po včerejším receptu na zeleninový špíz pro vás máme hned další "light" variantu. Zkuste neotřelou kombinaci ryby, pórku a grilu.

Potřebujete:

2 porce lososa

2 porce bílé tresky

1 citron

1 pórek

1 lžíci řepkového oleje

sezam

sůl

Postup:

  1. Porce lososa a bílé tresky nakrájejte na kostky a dejte do misky. Maso osolte, zakapejte citronem a nechte chvíli v chladu rozležet.

  2. Pórek krátce povařte v osolené vodě a pak ho nakrájejte na špalíčky. Dobře vypraný citron nakrájejte na osminky. Maso osušte, napíchejte střídavě s pórkem a osminkami citronu na špejle, potřete řepkovým olejem a posypejte sezamem.

  3. Zvolna pečte na grilu ze všech stran.