Potřebujete:
4 malé vykuchané makrely
2–3 masité papriky (nejlépe oranžové)
2 šťavnaté pomeranče
1 kg brambor
řepkový olej
vinný ocet
pepř
kmín
sůl
Postup:
Brambory dobře omyjte a uvařte je ve slupce téměř doměkka. Papriky omyjte, osušte a zbavte jaderníků a semínek. Pepř a kmín rozdrťte a smíchejte se solí.
Každou makrelu omyjte, dobře osušte, potřete řepkovým olejem a posypejte hustě kořením. Položte je na rozehřátý gril, přidejte papriky a na čtvrtky překrájené brambory a zvolna grilujte. Podle potřeby otáčejte.
Pomeranče důkladně omyjte. Z jednoho vymačkejte šťávu a smíchejte ji se lžící octa a lžící řepkového oleje. Druhý pomeranč nakrájejte na tenká kolečka. Ta těsně před koncem grilování rozložte na ryby, všechno potřete pomerančovou marinádou, grilujte ještě asi 3 minuty a podávejte.