Týden na grilu: Grilovaný hermelín

Vaření a recepty 28. června 2013

Nestárnoucí klasika jídelních lístků i zahradních party vás nezklame. Tedy určitě, když si ji uděláte podle našeho supersnadného návodu!

Potřebujete:

1 hermelín

směs grilovacího koření

2 lžíce olivového oleje

Postup:

  1. V misce rozmíchejte 1 dl oleje s 2 polévkovými lžícemi grilovacího koření (lze přidat více podle chuti). Ve směsi obalte hermelín a zabalte ho do alobalu tak, aby sklady byly na bocích sýru.

  2. Hermelín v alobalu dejte na rozpálený gril a grilujte 5–10 minut z každé strany. Po dogrilování rozbalte alobal a sýr z něj opatrně přeložte na talíř. Hermelín se uvnitř krásně rozteče a na povrchu ho pohromadě drží jeho křupavá kůrka.