Rybí a mořský týden: Pstruzi v kabátě

Vaření a recepty 24. července 2013

Klasického pečeného pstruha už jsme jedli asi všichni. Když ho ale "zamotáte" do voňavé šunčičky, hned máte o něco jiný recept.

Potřebujete:

4 očištěné pstruhy

8 plátků schwarzwaldské šunky

svazek bylinek (koriandr, kopr, petrželka)

60 g másla

2 lžíce citronové šťávy

1 stroužek česneku

sůl

mletý pepř

Postup:

  1. Ryby omyjte, kulatým nožem vyškrábněte krev kolem páteře a osušte. Břišní dutinu potřete citronovou šťávou a dejte na 20 minut do chladničky odležet.

  2. Změklé máslo prošlehejte s utřeným česnekem, solí a pepřem. Ryby osušte od šťávy. Břišní dutinu vytřete trochou másla a vložte do ní větvičky bylinek. Pstruhy potom obtočte plátky šunky.

  3. Ryby dejte na rozehřátou grilovací pánev a na středním ohni je grilujte přibližně 8–10 minut z každé strany. Během grilování ryby vždy potírejte zbylým máslem.