Týden se šéfkuchaři: Hovězí ancho chilli na večírek

Vaření a recepty 29. července 2013

Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější recepty nejlepších kuchařů v Česku z kuchařky Muži sobě. Sice by je měli vařit vaši muži, ale určitě se nenaštvou, když to uděláte za ně.

Potřebujete:

750 g zadního hovězího

1 cibuli

4 stroužky česneku

3 ancho papričky (nebo jiné papričky, ale pozor na druh kvůli pálivosti)

3 lžíce olivového oleje

1 lžičku oregana, koriandru, římského kmínu, soli, cukru a sladké papriky

1 bobkový list

2 lžíce hladké mouky

1 l hovězího vývaru

100 g kukuřice (z plechovky nebo mražené)

Postup:

  1. Maso očistěte a nakrájejte na nudličky 1 x 3 cm. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nahrubo. Zapněte troubu na 170 stupňů. Ancho papričky rozkrojte a zbavte semínek. V malém hrnci přiveďte k varu 100 ml vody, vhoďte papričky a nechte 3 minuty povařit, poté odstavte a rozmixujte.

  2. V pekáčku, který lze dát i do trouby, na rozehřátém oleji zprudka osmahněte nakrájené maso. Pak ho vyndejte a v tom samém pekáčku zvolna orestujte cibuli dozlatova. Přidejte česnek, oregano, koriandr, římský kmín, papriku, sůl a cukr, vhoďte bobkový list a rychle promíchejte. Zaprašte moukou, znovu promíchejte a nechte chvíli orestovat.

  3. Zalijte rozmixovaným svárkem z papriček a hovězím vývarem.

  4. Vraťte do hrnce maso a přidejte kukuřici. Přikryjte pokličkou a dejte na hodinu péct do předehřáté trouby. Po hodině vyndejte pokrm z trouby a nechte ho ještě 5 minut odstát. Nejlepší je podávat ho s čerstvým pečivem nebo s nachos.