Rajčatový týden: Rajské překvapení

Vaření a recepty 2. srpna 2013

Ačkoliv vám možná spojení rajčatový pudink zní dost divně, vězte, že na letní měsíce je to jídlo naprosto ideální.

Potřebujete:

1 kg rajčat

150 g zelených nebo černých oliv bez pecek

1 dl červeného vína

1 rajčatový protlak

1 sáček mleté želatiny

1 malou cibuli

1 lžíci olivového oleje extra virgin

2 stroužky česneku

sůl

špetku hnědého cukru

mletý pepř

mletou papriku

Na ozdobení:

400 g cukrového hrášku

Postup:

  1. Rajčata spařte, oloupejte, rozřízněte a vyberte semínka. Potom je rozkrájejte. Dejte je do nádoby, přidejte česnek, cukr, sůl a papriku. Vše ponorným mixérem rozmixujte.

  2. Želatinu nechte nabobtnat ve víně. Pak ji ve vodní lázni pomalu za stálého míchání rozpusťte. Do rajčatové směsi vmíchejte olej, jemně nasekanou cibuli, želatinu a nakonec olivy. Dobře zamíchejte.

  3. Vhodnou nádobu nebo formu vyložte fólií nebo ji vypláchněte studenou vodou. Vlijte do ní směs, vrch uhlaďte a dejte do chladu ztuhnout. Pak ztuhlou směs vyklopte, nakrájejte a podávejte s blanšírovaným cukrovým hráškem a bílým nebo celozrnným pečivem.