Rajčatový týden: Toasty s kuřecími játry

Vaření a recepty 2. srpna 2013

Recept na tuto delikatesu by se nám skoro hodil do minulého týdne, kdy jsme vám ukazovali šéfkuchařské recepty. Taková dobrota to totiž je.

Potřebujete:

200 g kuřecích jater

200 g uzeného masa

1 malý rajský protlak

3 rajčata

1 cibuli

2 lžíce kečupu

2 stroužky česneku

sójovou omáčku

1 lžičku oregana

sůl a pepř

olej

bílé bagety nebo toastový chléb

čerstvé bylinky na ozdobu

Postup:

  1. Játra omyjte, odblaňte a pokrájejte na menší kousky. Uzené maso nakrájejte na kostičky. Na oleji nechte zpěnit nasekanou cibuli, přidejte uzené maso a společně krátce osmažte. Potom přidejte játra a za občasného míchání smažte, dokud játra nezměknou.

  2. Směs ochuťte sójovou omáčkou, kečupem, oreganem, solí a pepřem a vmíchejte rajský protlak. Krátce prohřejte a nakonec přimíchejte na kostičky nakrájená rajčata.

  3. Bagety rozkrojené napůl nebo plátky toastového chleba nasucho opečte a pokryjte směsí. Ozdobte bylinkami a podávejte.