Týden se šéfkuchaři: Smažená zmrzlina

Vaření a recepty 2. srpna 2013

Tak tímhle u vašich dětí najisto zabodujete! Jen pozor, obalujte rychle, zmrzlina se nesmí začít rozpouštět.

Potřebujete:

8 velkých kuliček vanilkové zmrzliny

100 g strouhanky

50 g ořechů nasekaných najemno

50 g strouhaného perníku

3 vejce

1 l oleje na smažení

200 g višní (i mražených)

100 g cukru krupice

Postup:

  1. Smíchejte strouhanku, nastrouhané ořechy a nastrouhaný perník. Rozšlehejte vejce.

  2. Kuličkovačem si nakuličkujte zmrzlinu a ihned ji obalte v rozšlehaných vejcích a připravené strouhance. Strouhanku na zmrzlinu hodně namačkejte. Dejte kuličky zpět do mrazáku, minimálně na 2 hodiny, ale ideálně přes noc. Pak postup zopakujte, vejce a strouhanka, a vraťte do mrazáku na další 2 hodiny.

  3. Mezitím si připravte horké višně: Mražené višně s cukrem dejte na mírný oheň. Vařte tak dlouho, až se vyvaří přebytečná šťáva a višně zhoustnou. Podávejte je ještě horké.

  4. Vyndejte kuličky zmrzliny a hned je vložte do oleje, rozpáleného na 200 stupňů, a osmažte, až budou mít světlehnědou barvu.