Potřebujete:
8 velkých kuliček vanilkové zmrzliny
100 g strouhanky
50 g ořechů nasekaných najemno
50 g strouhaného perníku
3 vejce
1 l oleje na smažení
200 g višní (i mražených)
100 g cukru krupice
Postup:
Smíchejte strouhanku, nastrouhané ořechy a nastrouhaný perník. Rozšlehejte vejce.
Kuličkovačem si nakuličkujte zmrzlinu a ihned ji obalte v rozšlehaných vejcích a připravené strouhance. Strouhanku na zmrzlinu hodně namačkejte. Dejte kuličky zpět do mrazáku, minimálně na 2 hodiny, ale ideálně přes noc. Pak postup zopakujte, vejce a strouhanka, a vraťte do mrazáku na další 2 hodiny.
Mezitím si připravte horké višně: Mražené višně s cukrem dejte na mírný oheň. Vařte tak dlouho, až se vyvaří přebytečná šťáva a višně zhoustnou. Podávejte je ještě horké.
Vyndejte kuličky zmrzliny a hned je vložte do oleje, rozpáleného na 200 stupňů, a osmažte, až budou mít světlehnědou barvu.