Biotýden: Pohanka s malinami

Vaření a recepty 6. září 2013

Z pohanky nemusíte mít obavy. Tato obilnina pocházející ze Střední Asie má totiž perfektní nutriční složení, které vám zajistí nejen plné břicho, ale hlavně zdraví.

Potřebujete:

250 g pohanky

50 g nastrouhané čokolády

2 lžíce medu

200 g malin

jogurt nebo zakysanou smetanu

Postup:

  1. Pohanku přeberte, zalijte ji vařící vodou, sceďte a dejte do kastrolu. Pak ji zalijte 300 ml vody a zvolna vařte, až se všechna tekutina odpaří a pohanka změkne.

  2. Do uvařené pohanky vmíchejte nastrouhanou čokoládu, 2 lžíce medu a 200 g malin (několik malin a trošku čokolády nechte na ozdobu). Směs rozdělte do misek, ozdobte čepičkou bílého jogurtu nebo zakysané smetany, posypejte troškou nastrouhané čokolády a ozdobte malinami.