Hráškový týden: Lehké noky k lehké večeři

Vaření a recepty 14. října 2014

Včera jsme si dali polévku, co by díky klobásovému "zdobení" asi do zdravé výživy nepatřila. Tak dneska to budou pro změnu lehounké noky.

Barevné vaječné noky

Potřebujete:

4 vejce

300 g zmrazeného hrášku

1 svazek ředkviček nebo červenou papriku

3 cibulky

4 lžíce slunečnicového oleje

několik listů špenátu

mletý pepř

sůl

pažitku na posypání

Postup přípravy:

  1. Na rozehřátém oleji zpěňte nadrobno nakrájené cibulky.

  2. Přidejte hrášek a rozšlehaná vejce a míchejte, dokud vejce částečně neztuhnou. Pak vše osolte, opepřete a nechte zchladnout.

  3. Pomocí dvou lžic tvořte z vaječné směsi noky, rozdělte je na talíře, doplňte ředkvičkami nakrájenými na kolečka nebo krájenou paprikou a opranými listy špenátu a posypte pažitkou.