Hráškový týden: Přidejte jemňoučkou panenku

Vaření a recepty 15. října 2014

Tenhle recept je o něco málo složitější, ale o moc ne. A udělá radost milovníkům masa i lehkých jídel.

Pečená vepřová panenka na pepři

Potřebujete:

4 porce vepřové panenky (celkem asi 500 g)

400 g čerstvých širokých nudlí fettuccine

400 g hrášku

100 g másla

2 naťové cibulky

2 lžíce stolního oleje

2 lžíce olivového oleje (Extra Virgin)

0,5 g mletého šafránu

cukr

mletý pepř

sůl

Postup přípravy:

  1. Vepřovou panenku zbavte blanek, opepřete ji, osolte, potřete stolním olejem a nechte asi 30 minut odležet. Pak ji ze všech stran opečte dozlatova na teflonové pánvi, zakryjte pokličkou, odstavte z ohně a nechte 5 minut stát. Hotové maso nakrájejte na kolečka a udržujte v teple.

  2. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě, do které jste přidali šafrán.

  3. Cibulku nakrájejte nadrobno a zesklovaťte ji za stálého míchání na rozehřátém másle. Přidejte hrášek, promíchejte a společně poduste pod pokličkou 2 minuty. Na závěr hrášek dochuťte solí, pepřem a špetkou cukru.

  4. Uvařené těstoviny sceďte a pokapejte olivovým olejem. Hrášek rozdělte na čtyři předehřáté talíře. Těstoviny pomocí vidličky stočte do závitků a rozložte je na hrášek. Každou porci doplňte několika plátky opečené panenky a ihned podávejte.