Krůtí prsíčka v krustě
Potřebujete:
4 krůtí steaky (každý 150 g)
2 plátky sušené šunky
2 lžíce slunečnicových semínek
2 lžíce nakrájených solených pistácií
2 lžíce olivového oleje
1 lžíci neloupaného sezamu
sůl
Příloha:
500 g oloupaných syrových brambor
400 g mražených fazolek
350 g dužniny z dýně
1,5 dl smetany
1 lžíci olivového oleje
špetku mletého bílého pepře
sůl
Postup přípravy:
Slunečnicová semínka smíchejte se sezamem a pistáciemi. Steaky lehce osolte, obalte z obou stran v semínkách, která k masu dobře přimáčknete, a maso nechte odpočinout. Dýni nakrájejte na kostky, nasypte je do zapékací mísy a vložte do trouby vyhřáté na 160 °C.
Brambory nakrájejte na šestinky a dejte vařit do vroucí osolené vody. Steaky ještě jednou pevně svrchu přimáčkněte, aby semínka pevně držela, a zprudka je opečte z obou stran v pánvi na oleji.
Naskládejte je do pekáčku, a když je dýně rozpečená na kaši, vyjměte ji, do trouby vložte steaky a pečte asi 12 minut při 150 °C. Uvařené měkké brambory sceďte a společně s dýní je prolisujte. Přimíchejte smetanu, osolte, opepřete a pyré uložte v teple.
Fazolky krátce spařte ve vroucí osolené vodě, nechte odkapat a pak je zvolna prohřejte na lžíci olivového oleje. Rozdělte je na talíře, přidejte rozkrojené maso, které přelijte výpekem a ozdobíte proužky šunky, a podávejte s dýňovým pyré.