DÝŇOVÝ TÝDEN: a ve finále ještě pikantní krém

Vaření a recepty 2. listopadu 2014

Polévkou jsme začínali, polévkou skončíme. Chutnat bude zaručeně jinak, ale určitě perfektně.

Pikantní polévka

Potřebujete:

4 dl kokosového mléka

3 střední brambory

250 g dužniny dýně

4 lžíce oleje

1 lžíci nastrouhaného čerstvého zázvoru

4 snítky čerstvého koriandru

1 stroužek česneku

1/2 lžičky červené kari pasty

sůl

Postup přípravy:

  1. Dýni a brambory oloupejte. 50 g dýně a půl brambory nechte stranou, zbytek nakrájejte na kostky a orestujte v kastrolu na třech lžících rozehřátého oleje. Přidejte na plátky nakrájený česnek, kari pastu a šťávu vymačkanou ze zázvoru, osolte, promíchejte, zalijte asi 5 dl vody a vařte doměkka.

  2. V malém kastrůlku orestujte na zbylém oleji na kostičky nakrájenou odloženou bramboru, osolte ji a při mírné teplotě opékejte asi 3 minuty. Pak přidejte na stejně velké kostičky nakrájenou dýni a společně dopečte doměkka.

  3. Do polévky ke konci varu přilijte 3/4 kokosového mléka, nechte ji přejít varem a rozmixujte dohladka. Polévku rozdělte do misek, přidejte opečené kostičky brambory s dýní a lístky koriandru a lžící přilijte do každé misky zbylé kokosové mléko.