Cibulový týden: Při neděli úplně jiný štrúdlíček

Vaření a recepty 24. srpna 2014

Cibule je děsně zdravá, samozřejmě. Ale taky děsně důležitá v kuchyni a vlastně úplně nenahraditelná.

Závin s brambory a cibulkou

Potřebujete:

2 pláty listového těsta

600 g uvařených vychladlých brambor

300 g čedaru

1 velký svazek cibulky

špetku mletého pepře

vejce na potření

Postup přípravy:

  1. 200 g čedaru nastrouhejte, zbytek nakrájejte na kostičky a vše nasypte do mísy. Přidejte očištěnou a najemno nakrájenou cibulku a oloupané, nadrobno nakrájené vařené brambory, opepřete a opatrně promíchejte.

  2. Na každý plát těsta rozdělte polovinu připravené náplně, stočte ho do závinu a na obou koncích těsto k sobě dobře přitiskněte.

  3. Záviny přeneste na plech vyložený papírem na pečení, potřete je na vrchu rozšlehaným vejcem, vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte asi 30 minut dozlatova. Závin podávejte teplý nebo i studený. Do náplně můžete přidat i nakrájenou šunku.