Vyzkoušejte karamelový cheesecake!

Vaření a recepty 18. října 2015

Málokoho baví čekat na letišti, než se pohodlně usadí do své sedačky v letadle. Využijte tento čas a dopřejte si karamelovou kávu s dezertem v nově otevřených kavárnách SO! COFFEE, příjemném prostředí, kde odstartujete své cesty do světa. Anebo si podle kavárenského receptu pochutnejte na karamelovém cheesecaku doma. Máme pro vás recept!

S příchodem podzimu připravili baristé kaváren SO! COFFEE pro své zákazníky nové, karamelové Cappuccino, které příjemně zahřeje a krásně navodí atmosféru podzimu. Lahodnou kávu vám připraví personál na ručně vyráběném espresso kávovaru La Marzocco přímo z italské Florencie. Karamelové cappuccino je skvělou a chutnou alternativou tradičního nápoje, který je charakteristický velkým množstvím pěny. Ve spojení s křehkým karamelovo-ořechovým dortem s lehce slaným nádechem, vás tato kombinace vystřelí do sladko-slaného království.

Na to všechno se můžete těšit, pokud si budete chtít zkrátit dobu čekání, než se vydáte na svou dovolenou nebo pracovní cestu. Kavárny SO! COFFEE najdete v terminálu 2 prst C v přízemí a v 1. patře.

Podzimní tip: Karamelové menu

Karamelové menu obsahuje: • Karamelový Brownie Cheesecake Supreme • Karamelové Cappuccino 400ml

Doporučená cena: 195Kč Bližší informace na www.airest.cz

Vychutnejte si podzimní karamelový cheesecake

Ingredience: • 220 g karamelových sušenek • 60 g rozpuštěného másla • 200 g krémového sýra • 200 g ricotty • 1 kondenzované mléko • lžíce třtinového cukru • 3 vejce • čokoládová drť • vlašské ořechy •100 g třtinového cukru

  1. Předehřejte si troubu na 145°C a do dortové formy vložte pečící papír. Okraje formy vymažte máslem.
  2. Rozdrťte sušenky a promíchejte je s rozpuštěným máslem.
  3. Rozprostřete sušenkovou drobenku na dno dortové formy a rukama dobře umačkejte. Dejte do lednice.
  4. Jemně vyšlehejte krémový sýr s ricottou a pomalu přidávejte kondenzované mléko, dokud nevznikne krémová hmota.
  5. Zašlehejte lžíci třtinového cukru a vejce a vmíchejte čokoládovou drť (pár kostek čokolády vhoďte do mixeru a lehce rozdrťte. Kousky by neměly být stejné a nesmí se z nich stát čokoládový prášek).
  6. Vyndejte z lednice formu s korpusem a nalijte do ní krémovou náplň. Pečte asi 45 minut.
  7. Celý vršek posypte pořádně nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a zbytkem čokoládové drtě.
  8. Vyndejte z trouby a nechte 10 minut odstát. Poté navlhčeným nožem „objeďte“ dort kolem dokola, aby se odlepil od formy. Formu otevřete a nechte zcela vychladnout, poté umístěte do lednice.
  9. Na pánvi si rozpusťte cukr. Postupným mícháním získáme karamel, který pomocí vařečky ozdobíme dort. Karamel na dort nenalijeme, pouze pár „cákanci“ z vařečky pokapeme. Cheesecake podávejte dobře vychlazený.

DOPORUČUJEME: Ke karamelovému cheesecake dortu doporučujeme karamelové latte.

Recept: Kavárna SO! COFFEE, www.airest.cz