Vyzkoušejte neodolatelné ragú!

Vaření a recepty 30. října 2015

Chcete oslnit svou rodinu netradičním obědem či večeří? Pak rozhodně vyzkoušejte tento recept na kulajdu jinak. Ragú z hub, brambor a kopru si pošírovaným vejcem a koprovým olejem bude mít zcela jistě úspěch.

Co budete potřebovat na 4 porce:

Kulajda ragú: 50 g másla, 100 g cibule, 150 g hnědých žampiónů, 150 g žampiónů,100 g houby shi-take, 80 g bílého vína, 200 g brambor oloupaných a nakrájených na kostičky, 200 g kuřecího vývaru, 15 g rozdrceného česneku, 200 g smetany 33%, sůl, mletý pepř, mletý kmín

5 minut pošírované vejce: 4 vejce, slunečnicový olej (pokud máte houbový, je to lepší)

Koprový olej: 20 g kopru, 60 g olivového oleje

  1. Na másle orestujte cibulku na drobné kostičky, nechte zpěnit, přidejte rozsekaný česnek, znovu krátce zpěňte a přidejte houby nakrájené na drobno. Osolte, opepřete, zalijte bílým vínem a nechte vyvařit.
  2. Přidejte nakrájené brambory, zalijte kuřecím vývarem a pomalu vařte, dokud brambory nejsou měkké.
  3. Přidejte smetanu, krátce povařte, dochuťte solí, bílým pepřem a mletým kmínem. Nakonec přidejte čerstvě nasekaný kopr.
  4. Vyložte misku potravinovou fólií, kterou potřete olejem. Vyklepněte do ní celé vejce, poté stáhněte a opatrně svažte provázkem. Vařte ve vroucí vodě 5 minut, poté opatrně odstřihněte.
  5. Do olivového oleje dejte kopr a ponorným mixérem rozmixujte až olej zezelená. Sceďte přes jemný cedník.
  6. Do hlubokého talíře dejte nejprve husté, krémové ragú z hub a brambor. Na to opatrně položte uvařené 5minutové vejce, okolo vlijte koprový olej. Nakonec ozdobte snítky kopru.

Další úžasné recepty najdete v časopise Gurmet!