S kuchyňskými pomocníky z KiK bude pečení cukroví hračkou

Vaření a recepty 7. prosince 2015

KiK letos přichystal nabídku užitečných kuchyňských pomocníků, které vám pečení vánočního cukroví výrazně usnadní.

Sady na zabalení cukroví

Pochlubte se svým cukrovím všem známým. S touto sadou můžete sladké pečivo rychle a esteticky zabalit. Originální sada na zabalení cukroví obsahuje šest sáčků, skládací krabičky, jmenovky s dárkovou mašličkou a stužku na převázání. V KiKu naleznete různá provedení sad na zabalení cukroví za 45 korun.

Zdobičky na cukroví

I u zdobení cukroví se dají strávit hezké rodinné chvíle. Děti si u toho užijí spousty legrace a mohou rozvíjet svou kreativitu. Praktická zdobička se jim bude dobře držet i ovládat. K dostání v KiKu za 25 korun.

Razítka na sušenky

Máte rádi domácí sušenky? KiK nabízí originální razítka na sušenky s dřevěnou rukojetí. V balení naleznete dvě přídavné silikonové raznice. Balení razítek na sušenky v KiKu k dostání za 79 korun.

Silikonové formy na pečení

Silikon je ideální materiál pro kuchyňské účely. Vyniká nízkou hmotností, elasticitou a hlavně svou nepřilnavostí. Hospodyňky ocení snadnou údržbu a dobrou tepelnou vodivost, díky níž se sníží čas pečení.

Kovové vykrajovací formičky

kik vykrajovatka
foto:

Různé tvary vykrajovacích formiček můžete využít na mnoho druhů originálních vánočních sladkostí. Do pečení můžete zapojit i děti, které práci s vykrajovátky hravě zvládnou a bude je bavit. V KiKu naleznete různá provedení vykrajovátek, každý kus za 25 korun.

Silikonové formičky na pralinky

Silikonové formičky využijete pro přípravu neobvyklých čokoládových bonbonů, ale i celé řady dalších sladkých pochoutek. Čokoládové bonbony ani jiné sladkosti k silikonovým formičkám nepřilnou a lze je snadno vyklopit lehkým zatlačením na dno silikonové formičky. KiK nabízí tyto formičky za 49 korun za kus.

Dávkovače na těsto

kik odmerka
foto:

Správný poměr surovin je základ chutného pokrmu. Dávkovač na těsto i na čokoládu vám usnadní práci při přípravě moučníků. Do nádoby nalijete těsto a pak už můžete pohodlně dávkovat do připravených forem nebo košíčků.

Silikonové kuchyňské pomůcky

Dalšími kuchyňskými pomocníky ze silikonu jsou mašlovačka a stěrka. Největší předností silikonové mašlovačky je, že z ní nevypadávají štětiny. Výhodou obou produktů je i odolnost vůči teplotám od -40°C do 230°C. V KiKu nyní naleznete silikonové stěrky a mašlovačky za 29 korun za kus.

Vychutnejte si kávové pralinky podle receptu KiK:

Ingredience: • 150 g hořké čokolády

Náplň: • 2 lžíce změklého másla • 2 lžíce moučkového cukru • 2 lžíce solamylu • 1 lžíce rumu • 1 lžíce jemně umleté kávy • 1 lžička kakaového prášku

  1. Důlky v silikonové formě vytřeme rozpuštěnou čokoládou a poté je dáme ztuhnout do lednice. Ostatní ingredience na náplň pralinek vložíme do misky a všechny je dohromady promícháme. Vše třeme do té doby, dokud nám nevznikne hladká hmota.

  2. Do vyndaných čokoládových důlků z lednice budeme po troškách dávat vytvořenou náplň, kterou poté zalijeme zbytkem čokolády. Po důkladném ztuhnutí opatrně vymáčkneme z formy.

Chcete zjistit, zda je prodejna KiK ve vašem regionu? Využijte vyhledávač, díky kterému zjistíte, jestli se prodejna nachází ve vaší blízkosti a jakou má otevírací dobou. Aktuální nabídku produktů sledujte na facebookovém profilu KiK a připojte se k více jak 300 tisícům fanoušků chytrého nakupování.