Food Revolution Day ČR pod záštitou Jamieho Olivera je tu!

Vaření a recepty 29. března 2016

Letos se koná v pátek 20. 5. 2016 a proběhne ve škole vaření Chefparade v pražských Holešovicích, kde se v tento den v dopoledních hodinách uskuteční vaření receptů Jamieho Olivera pro 100 dětí. Zapojit se může na dálku i širší veřejnost a samozřejmě také školky, školy, dětské domovy, knihovny i nízkoprahová centra.

Letošní ročník bude plný novinek. Pořadatelé se inspirovali u Jamieho Olivera a dostali jeho požehnání připravit lokálně pro děti písničku a klip o „lepším“ jídle. Společně tak máte tak možnost odstartovat českou revoluci a zapůsobit v oblasti, která je pro děti nejbližší – na internetu. Spojit jídlo, pohyb a hudbu se známými kuchaři, blogery, youtubery a hudebníky, jako je například Ben Cristovao. „To, jakým způsobem se stravujeme jako děti, nás ovlivňuje ve velké míře i v dospělosti. Je dobré najít si cestu ke zdravému a přitom dobrému jídlu co nejdříve,” vysvětluje Ben, proč se zapojil do Food Revolution Day ČR.

Pojďte do toho!

Škola vaření Chefparade odstartuje v pátek 20. 5. 2016 Food Revolution Day ČR po celé republice. Všem přihlášeným budou dodány potřebné podklady s recepty, dárky pro děti, je jen na účastnících, zda si uspořádají besedu, uvaří si něco zdravého ve školní kuchyňce, nebo třeba vyrobí nějaké pěkné svačinové krabičky při pracovních činnostech. Fantazii se meze nekladou.

Bližší informace najdete zde.