Fantastická sýrová párty

Vaření a recepty 25. 5. 2016

Chcete zazářit a ohromit rodinu, příbuzné či kamarády něčím novým a nezvyklým? Vyzkoušejte některý z našich receptů na sýrové lahůdky. Jsou geniálně jednoduché a přitom působí rafinovaně, o skvělé chuti nemluvě!

Terina z pršutu, kozího sýra a polníčku

terina

Kozí sýr má svoji specifickou chuť a vůni. Pokud se s ním nekamarádíte, v receptu jej nahraďte kravím nebo čerstvým ovčím sýrem.

Doba přípravy: 15 minut 
+ 2 hodiny tuhnutí


Suroviny na 8 porcí:
 200g krémového kozího
sýra • 125 g krémového sýra Philadephia • 100 g změklého másla • 1 svazeček pažitky • 150 g pršutu • 2 velké hrsti polníčku • čerstvě namletý pepř

  1. Oba sýry a máslo spojte v misce, nejlépe elektrickým šlehačem. Vmíchejte nasekanou pažitku a podle chuti opepřete čerstvě namletým pepřem.

  2. Pekáček vyložte potravinovou fólií a dno vyskládejte polovinou pršutu. Potřete ho půlkou sýrové hmoty. Pokračujte vrstvou polníčku a ten překryjte zbylým sýrem. Na sýr opět naskládejte pršut. 3. Překryjte fólií a přesuňte do ledničky. Nechte alespoň 2 hodiny ztuhnout.
  3. Terinu vyklopte z pekáčku, 
a ostrým nožem ji nakrájejte 
na malé kostičky a podávejte s pečivem jako předkrm.

Tip: Chcete-li lehkou večeři, nakrájejte terinu na tenké plátky a obložte zeleninou podle chuti. Polníček se sýrem můžete také do pršutu jednoduše zarolovat. Pršut můžete nahradit nejen sušenou šunkou, ale například i šunkou čerstvou, nakrájenou na tenčí plátky.